Σύνδεση

Ευχαριστούμε για την εγγραφή !
Αρχική Δραστηριότητες Έκθεση με έργα μαθητών στην Ελασσόνα

Έκθεση με έργα μαθητών στην Ελασσόνα

print
email
Έκθεση με έργα μαθητών στην Ελασσόνα

Στη Κεντρική πλατεία 5-4-2017

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ελασσόνας σε συνεργασία με το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελασσόνας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας διοργάνωσαν  και υλοποίησαν την Τετάρτη 05/4 έκθεση με έργα μαθητών στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.

   Σκοπός της δράσης  ήταν να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο των σχολείων  και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Τα έργα που παρουσιάστηκαν αποτελούν δημιουργίες μαθητών που κατασκευάστηκαν  στα εργαστήρια των τομέων του Ε.Κ. και του ΕΕΠΑΓ Ελασσόνας και αναδεικνύουν τη φαντασία και τη γνώση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες. Μέσα από την ατομική προσπάθεια και το αποτέλεσμα στόχος είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τις ειδικότητές τους, να αξιοποιηθούν τα έργα ως εποπτικά μέσα για τους νέους μαθητές, ενώ παράλληλα και μέσα από την  προβολή της δράσης να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία αναφορικά με την χρησιμότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων,ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλιάσκος, ο βουλευτής της ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δ. Παπαδημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Σχολικοί Σύμβουλοι Παιδαγωγικής ευθύνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της περιοχής, γονείς και πλήθος κόσμου.

   Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι "Η όσμωση της εκπαίδευσης με την κοινωνία είναι μια απαραίτητη διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους και οφείλουμε να την στηρίξουμε και να την ενισχύσουμε." ενώ τόνισε ότι "ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός σε ανάλογες δράσεις".

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δ.Παπαδημόπουλος, ο οποίος μεταξύ των οποίων ανέφερε ότι "Οφείλω να εξάρω το ΄΄ξεδίπλωμα΄΄ της δημιουργικής έκφρασης και προσπάθειας των παιδιών, αντικρίζοντας τα καινοτόμα έργα και τις κατασκευές, να επαινέσω τη φαντασία τους, που με απλά υλικά μα με περίσσια διάθεση και μεράκι εκθέτουν σήμερα αριστουργήματα.Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε οποιεσδήποτε δράσεις δημιουργικής έκφρασης.Μπράβο σε όλους σας."

   Επίσης ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε αξίζουν πολλά μπράβο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την σπουδαία έκθεση που διοργάνωσαν. Το περιεχόμενο της διδασκαλίας όπως φαίνεται μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών ...είναι υψηλού επιπέδου.

Τέλος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Έχει διαβαστεί 1897 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Ενημερωτικό δελτίο

Διαγραφή

Αν επιθυμείτε να παύσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία γράψτε εδώ τον Κωδικό Διαγραφής που εμφανίζεται στο δελτίο που λάβατε από εμάς και πατήστε Διαγραφή.

http://1sek-elass.lar.sch.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου